"Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι"

Γιώργος Σεφέρης

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Καθαιρέστε ΤΩΡΑ τον Αμβρόσιο ή τουλάχιστον μαζέψτε τον. Μας προσβάλει όλους...

Του Νίκου Παππά, Φοιτητή Πολ. Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο



Έχει πει πολλά, αυτή την φορά ξεπέρασε όμως κάθε όριο. Τόλμησε να ζητήσει από τον Χριστό, Αυτόν που συγχώρεσε τους ίδιους τους δολοφόνους Του, να ξεράνει το χέρι και το στομάχι ενός ανθρώπου. Και μάλιστα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και εν ώρα λειτουργίας.


Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με τον κλήρο και τον ρόλο του. Θα έλεγα, ακόμη, ούτε και με την Ορθοδοξία, καθώς το ύφος και τα λόγια του ταιριάζουν περισσότερο με ενός Ιμάμη. Στο blog του ας γράφει ότι θέλει, καθώς γράφει ως απλός πολίτης (ακόμη κι αυτό σηκώνει συζήτηση βέβαια). Όταν όμως μιλάει ως Μητροπολίτης έχει το χρέος να σέβεται το ποίμνιό του και να μην επικαλείται τον Θεό σε κατάρες.

Το εάν έχει δίκιο στα όσα λέει για τον Φίλη και όλους όσους θέλουν να κάνουν την χώρα μας “κοσμική” δεν μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχουν ιερείς και Μητροπολίτες (π.χ. ο Μεσογαίας Νικόλαος) οι οποίοι με φωτισμένο λόγο αντικρούουν αυτούς τους ανθρώπους και αποκαλύπτουν τους σκοτεινούς τους ρόλους.

Με το να καταργιέσαι, απλώς, γεμάτος μίσος, το μόνο που κάνεις είναι να απωθείς τους υπόλοιπους ανθρώπους και επιπλέον κάνεις τον εχθρό να γίνεται πιο συμπαθής. Κι από την στιγμή που αυτός ο άνθρωπος μιλούσε ως εκπρόσωπος της εκκλησίας και την εξέθεσε τόσο απροκάλυπτα, θα έπρεπε ο Αμβρόσιος ήδη να έχει τιμωρηθεί. Κατ᾽ εμέ θα έπρεπε να καθαιρεθεί, αλλά επειδή μάλλον δεν θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον ας τον μαζέψουν. Προς το παρόν, πάντως, δυστυχώς δεν έχουμε δει την παραμικρή αντίδραση κι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εκθέτει ανενόχλητος το σώμα της εκκλησίας κι εμάς τους ίδιους…

Υ.Γ. Ένα μεγάλο μπράβο στην Κυρία η οποία αντέδρασε. Όταν ένας “κύριος” την αποκάλεσε κομμουνίστρια, μου θύμησε αυτούς οι οποίοι λένε εθνικιστές όσους ανατριχιάζουν στην θέα της Ελληνικής σημαίας. Η ίδια λογική, ο ίδιος παραλογισμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρουν οι άποψεις σας και οι διαφωνίες σας.
Ο γόνιμος διάλογος μας κάνει όλους πιο σοφούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...